Ειδήσεις

Τουρισμός για Όλους: Αύξηση του ποσού του voucher; – Η συζήτηση για διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων

Την ευκαιρία να εξασφαλίσουν «εκπτωτικά κουπόνια» για φθηνότερες διακοπές, θα έχουν όσοι δεν κληρώθηκαν στον Κοινωνικό Τουρισμό. Μεταξύ αυτών βεβαίως και συνταξιούχοι που δεν είχαν το δικαίωμα να ενταχθούν σε προγράμματα δωρεάν διακοπών και έμειναν εκτός των συγκεκριμένων παροχών. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και όπως όλα δείχνουν την επόμενη εβδομάδα θα «ανοίξει» η πλατφόρμα του προγράμματος tourism4all το οποίο μπορεί να κρύβει και… εκπλήξεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr, στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται την ιδέα να αυξηθεί το voucher του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» από τα 150 ευρώ που ίσχυε πέρυσι στα 200 ευρώ. Μεγαλύτερη αύξηση έχει πέσει στο τραπέζι για το εκπτωτικό κουπόνι που αφορά στα ΑΜΕΑ, καθώς το voucher ήταν στα 200 ευρώ και δεν αποκλείεται να φτάσει και στα 400 ευρώ.

Η συζήτηση για διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων  

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται συζήτηση και για αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια, με τέτοιο τρόπο ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Φέτος πάντως αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά.

Δικαιούχοι του προγράμματος ήταν πέρυσι περίπου 400.000 και ξεπέρασε σε προϋπολογισμό τα 60 εκατ. €. Το πρόγραμμα υλοποιείται με ψηφιακή κάρτα για εύκολες και γρήγορες πληρωμές, περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας, ενώ η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.

 

Τα εισοδηματικά όρια 

Σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

 

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000

ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500

ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000

ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 28.000

ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 29.500

ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 31.000

ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 33.000

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 38.000

 

H λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/tourism4all  όπου και υποβάλλονται οι αιτήσεις είναι απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μίας διεύθυνσης e-mail.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων. Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ. Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος αναδεικνύονται  με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση. Στην επιλογή των δικαιούχων πάντως ενδεχομένως να αλλάξει η διαδικασία, εφόσον υιοθετηθούν τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία είναι υπό εξέταση.

 

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα του «Τουρισμός για Όλους»

Για να ενημερωθούν οι δικαιούχοι εάν έχουν επιλεγεί και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για τη διαμονή τους σε τουριστικούς προορισμούς θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή vouchers.gov.gr/tourism4all με τους κωδικούς Taxisnet.

Επίσης, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος SMS και email. Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ είτε εφάπαξ, είτε να «σπάσει» το ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

 

Πώς θα «τοποθετήσετε» το voucher στο κινητό

Μετά την επιλογή, οι δικαιούχοι θα λάβουν ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα είναι έτοιμη. Θα πρέπει τότε να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να μπορέσουν να τη δουν μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

 

Αν δεν υπάρχει λογαριασμός Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»

Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα.

Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση

Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

 

Αν υπάρχει λογαριασμός Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»

Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας

Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

 

Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για φθηνή στέγη και την ανακούφιση χαμηλόμισθων, νέων ζευγαριών και φοιτητών

Evripos 90FM

Δήμητρα Παπανδρέου: «Το Γιώργο θα τον χαρακτήριζα ανάξιο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Evripos 90FM

Στην Τανάγρα 4 γαλλικά Rafale για την άσκηση «Σκύρος 2021»

Evripos 90FM