Τοπικά νέα

Νέα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήθηκαν και θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέσπασε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και προχωρά στην υλοποίηση πέντε νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μετά την έγκρισή τους από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
Συγκεκριμένα, προχωρά την επόμενη περίοδο στην υλοποίηση των ακόλουθων ευρωπαϊκών προγραμμάτων:
 
“RAW4RES”, για τις πολιτικές εξόρυξης και ανθεκτικότητας πρώτων υλών κρίσιμης σημασίας, προϋπολογισμού 287.766 ευρώ. Επισημαίνεται, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος, διοργάνωσε την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουλίου στη Χαλκίδα την εναρκτήρια συνάντηση. Το έργο ενώνει 8 διαφορετικούς οργανισμούς από 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Ρουμανία, Σλοβενία).
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι στόχοι, οι υποχρεώσεις και οι στρατηγικές υλοποίησης του προγράμματος με σκοπό την βελτίωση των πολιτικών που σχετίζονται με την εξόρυξη και την διαχείριση κρίσιμων πρώτων υλών,  με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα 4 χρόνια.
 
 “LIFE22-CET-ECOEMPOWER”, για την υποστήριξη των Περιφερειακών αρχών στο ρόλο τους ως διαμεσολαβητές της ενεργειακής κοινότητας μέσω της δημιουργίας ενός OneStopShop, προϋπολογισμού 108.155 ευρώ.
 
 “NATALIE”, για την εφαρμογή λύσεων που βασίζονται στη φύση με σκοπό την αντιμετώπιση των πολλαπλών κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, προϋπολογισμού 121.875 ευρώ.
 
 “ClimEmpower”,για το μετριασμό του αντίκτυπου της κλιματικήςαλλαγής σε ευάλωτεςπεριφέρειες της Ν. & Ν.Α. Ευρώπης, προϋπολογισμού 97.750 ευρώ.
 
“CARDIMED”, για λύσεις βασισμένες στη φύση με στόχο την προώθηση της κλιματικής ανθεκτικότητας στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο, προϋπολογισμού 153.375 ευρώ.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:
«Βασική προσδοκία μας από την εφαρμογή των προγραμμάτων είναι η στήριξη κοινωνικών ομάδων ή επαγγελματικών κλάδων, αλλά και η αναζήτηση καινοτόμων λύσεων και πειστικών απαντήσεων σε ζητήματα που μας αφορούν όλους, όπως το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής».
 

Σχετικά Άρθρα

Διακοπή νερού έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου σε περιοχές του Δήμου Σκύρου

Evripos 90FM

Εύβοια: Γενικά αίθριος καιρός – Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές

Evripos 90FM

Φ. Σπανός: Δύο νέα σημαντικά έργα για τον Δήμο Στυλίδας!

Evripos 90FM