Τοπικά νέα

Ενέργειες για την αδελφοποίηση Χαλκίδας – Βενετίας ξεκινά ο Δήμος Χαλκιδέων.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης Levante, με εικονογραφημένες αφίσες του Ιταλού καλλιτέχνη Lucio Schiavon, παρευρέθηκε χθες, Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στην οικία Βαΐλου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Η Έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κοινοί Δρόμοι Ιστορίας και Πολιτισμού, Χαλκίδα – Βενετία», για την ανάδειξη της μακροχρόνιας σχέσης των δυο πόλεων, που διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστιάσεως, Αναψυχής, Ψυχαγωγίας Ν. Ευβοίας “Ο Ξένιος Ζευς” και τον Σύλλογο Πολιτών “Το Κάστρο”, με τη συνδιοργάνωση και του Δήμου Χαλκιδέων και με τη στήριξη και αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων, οι οποίες εκτός από την ανάδειξη της ιστορίας και της σύνδεσης Χαλκίδας-Βενετίας, προβάλλουν και τα κτίρια του ιστορικού κέντρου της Χαλκίδας. «Η Χαλκίδα υπήρξε βενετσιάνικη αποικία από το 1212 κι όσοι έμειναν εδώ είχαν μια πολύ δημιουργική και αρμονική συμβίωση με τους Έλληνες και μάλιστα το 1470 πολέμησαν μαζί ενάντια στον Μωάμεθ. Παρακινούμενοι λοιπόν από όλη αυτή τη σύνδεση Χαλκίδας και Βενετίας, στον Δήμο ξεκινάμε μια πρωτοβουλία, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Αναστάσιο Καλαθέρη, για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Δήμο Χαλκιδέων, όπως η ιστορία που μας ενώνει και η ναυτική παράδοση.», και συνέχισε «Μέσα από αυτή την πολύ καλή αρχή που κάνατε με τις εκδηλώσεις αυτές, ελπίζουμε να συνεχίσουμε και να πετύχουμε τον στόχο που προανέφερα».

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν μαθήματα για παιδιά από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χαλκίδας

Evripos 90FM

Χαλκίδα – Αιμοδοσία “Καλός Σαμαρείτης”: Οι ξυλοτορναδόροι στον ΣΚΑΙ!

Evripos 90FM

Λαμία: Έσπασαν ξανά λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας

Evripos 90FM