Τοπικά νέα

Ελισάβετ Κοντοκώστα: ”Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν”

Συνέντευξη παραχώρησε η Ελισάβετ Κοντοκώστα στην εκπομπή της Νίκης Σμπιλίρη ”Πρωινό ενημερωτικό Σαββατοκύριακο” για το νέο της βιβλίο ” Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν” καθώς και για την απόφαση της είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον κύριο Γκοτζιά.

Όπως η ίδια είπε στον  Evripo 90fm ”Η μεγάλη μου αγάπη είναι η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική. Τα πρώτα βήματα και ερεθίσματα τα πήρα από την προγιαγιά μου που ήταν Ρωσσοπόντια και κάπως έτσι μου μπήκε το μικρόβιο. Σάν παιδί όπου ήμουν έγραφα συνταγές, παρακολουθούσα στην τηλεόραση συνταγές μαγειρικής και δεν έβλεπα παιδικά, μόνο μαγειρική.

Οι γονείς μου είχαν φούρνο οπότε μία επαφή την είχα και με το ψωμί αλλά και με την μεγάλη μου αγάπη τα γλυκά.

Στη συνέχεια σπούδασα και εργάστηκα στη Γαλλία σε δημόσιο σχολείο για 2 χρόνια. Από την Γαλλία ξεκινούν όλα στη μαγειρική. Οι ορολογίες είναι οι περισσότερες στα Γαλλικά.

Επέστρεψα πίσω, όμως τη μαγειρική την είχα πάντα στην καρδιά μου, δεν την άφησα ποτέ έτσι έλαβα μέρος σε διαγωνισμό μαγειρικής της ΕΡΤ λεγόταν ”η ζωή είναι παιχνίδι” όπου είχα βγει πρώτη.

Μετά απο μία παύση ήρθε το MasterChef, ήθελα να δηλώσω συμμέτοχή πάντα αλλά σκεφτόμουν εγώ είμαι ερασιτέχνης πως θα πάω με τους άλλος μάγειρες, δεν είχα το θάρρος να κάνει την δήλωση. Την αίτηση την έκανε η αδερφή μου χωρίς να το ξέρω. Στη συνέχεια μας κάλεσαν και είμασταν 8.200 αιτήσεις εκ των οποίων τρία άτομα πήραν το χρυσό εισιτήριο για να μπουν κατευθύναν στο σπίτι. Εγώ είχα τη μεγάλη χαρά να είμαι μία από αυτές με τον κύριο Κουτσόπουλο.

Στο σπίτι του MasterChef έμεινα 5μήνες κα μου φάνηκε αρκετά δύσκολο γιατί είχα αποχωριστεί τα παιδιά μου. Υπήρχε και ο ρατσισμός, γιατί ήμουν ερασιτέχνης αλλά αυτό με πείσμωσε να κάνω βήματα μπροστά!

Σε ότι έχει να κάνει με την απόφαση της να γράψει και να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο ανέφερε: Για το βιβλίο δυσκολεύτηκα πολύ λόγο χρόνου. Όταν θέλουμε όμως κάτι πολύ βρίσκουμε τον χρόνο και δουλεύουμε παραπάνω. Τις συνταγές τις άλλαζα συνέχεια για να έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το βιβλίο το έχω αφιερώσει στο ειδικό Σχολείο Καμαρίων, γιατί πήγαινα και έκανα μαθήματα στα παιδιά και είχα πει ότι όταν το γράψω θα το αφιερώσω εκεί καθώς και μέρος των εσόδων του για ένα καλύτερο εξοπλισμό, στη κουζίνα για να το κάνουμε ακόμα ποιο όμορφο.

Ο τίτλος του βιβλίου ”Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν” σημαίνει όλοι μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Γιατί το κύριο συστατικό για να πετύχει κάτι είναι η αγάπη μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις.

Η αγάπη και το μεράκι είναι τα δύο συστατικά που χρειάζονται.

Το βιβλίο το βρίσκουμε σε βιβλιοπωλεία, διαδικτυακά κλπ.

Ο σκοπός και ο στόχος μου απο το κανάλι που έχω στο youtube είναι να διαφημίσω τοπικά προϊόντα της Βόρειας Εύβοιας και να μας μάθει ο κόσμος. Πάμε χωριό, χωριό όπου οι κάτοικοι με έχουν αγκαλιάσει και έχω πάρει και πάρα πολύ αγάπη

Αναφέρθηκε και στο 2ο βιβλίο  που ετοιμάζει με συνταγές με τοπικά προϊόντα, όπου θα είναι ανα χωριό και συνταγή απο την Βόρειο Εύβοια.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα της με τον Γκοτζιά, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ιστιαίας – Αιδηψού ενδιαφέρεται να προωθείσει τον τόπο της έχοντας την δυνατότητα και μέσω της δουλειάς της να το πετύχει, στηρίζοντας τους παραγωγούς και επαγγελματίες της περιοχής.

 

Σχετικά Άρθρα

Χαλκίδα: Σήμερα το play off του παγκοσμίου πρωταθλήματος χαντμπολ!

Evripos 90FM

Πευκί – Τα παιδιά προς τον δήμαρχο: “Να μας φέρετε πίσω το δάσος μας” – Η συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού στον στολισμό του δέντρου!

Evripos 90FM

2ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Χαλκίδας – Απόψε στο Κόκκινο Σπίτι!

Evripos 90FM