Πολιτική

Μητσοτάκης: Κάλπες στις 25 Ιουνίου

Κάλπες στις 25 Ιουνίου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, λαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή, όπως προτάσσει το Σύνταγμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, ότι το απόγευμα θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή καθώς δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης όπως είπε.

Ζήτησε μάλιστα οι κάλπες των δεύτερων εκλογών να στηθούν στις 25 Ιουνίου, αντί για τις 2 Ιουλίου. «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα». Χαρακτήρισε δε τις χθεσινές εκλογές ως προωθητικό βήμα ωριμότητας για τη Δημοκρατία.

Ειδική αναφορά έκανε στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στις εκλογές και στην ψήφο του απόδημου ελληνισμού. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε, ότι το Σύνταγμα είναι σαφές και εκτίμησε ότι όλοι θα συμβάλουν με την τήρηση των διαδικασιών για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αντιρρήσεις της Τρόικας για το deal Εθνικής- Eurobank

Evripos 90FM

Κορωνοϊός – Γεωργαντάς: Εξετάζεται προσωρινή ακύρωση του πιστοποιητικού για τους εμβολιασμένους που νοσούν  

Evripos 90FM

Αναφορά Μ. Χατζηγιαννάκη στη Βουλή για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας σχετικά με την εργολαβική εταιρεία φύλαξης

Evripos 90FM