Πολιτική

Μαρκόπουλος για Σπανό: ”Είναι πολιτικά άσφαιρος, άβουλος και ανίκανος να διεκδικήσει”

Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδα Μαρκόπουλος Κώστας στον Evripo 90fm και την Νίκη Σμπιλίρη για την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

 Ιδιαίτερα καυστικός με την παρούσα Περιφερειακή αρχή ήταν ο κύριος Μαρκόπουλος τονίζοντας ότι κανένα από τα μεγάλα έργα που έχουν εξαγγελθεί, δεν έχει καν ξεκινήσει και φυσικά μαζί με όλα αυτά έχουν έρθει άπειρες καταστροφές, πλημύρες και φωτιές που νομίζω μας έχουν σημαδέψει πάρα πολύ αρνητικά σε όλο το πανελλήνιο.

Αναφέρθηκε στα οικονομικά της Περιφέρειας καθώς και στα χρέη της, που είναι πάνω από 85 εκατομμύρια σε ιδιώτες, μικροεργολάβους, διαχειριστές μηχανημάτων. 

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του ανέφερε ότι: ”κομματικά θα είμαι ακηδεμόνευτος γιατί και τώρα, αυτή την ώρα δεν έχω καμία στήριξη, ούτε επιθυμώ από κανέναν. Μπορώ να πορευθώ μόνος μου, μπορώ να έχω τις δικές μου συμμαχίες στην κοινωνία. 

Ενώ χαρακτήρισε τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό πολιτικά άσφαιρο, άβουλο και ανίκανο πολιτικά να διεκδικήσει, ενώ συνέχισε λέγοντας: ”Ο λόγος είναι ότι βρέθηκε εκεί χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί τι του έχουν δώσει να κάνει, αδύναμος πολιτικά να διεκπεραιώσει το βαρύ φορτίο της Περιφερειακής αρχής” και συνέχισε αναφερόμενος στον κ. Σπανό “Ψυχολογικά και πολιτικά είναι κατώτερος των περιστάσεων ενός τέτοιου αξιώματος, ούτως ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε Υπουργό και με οποιαδήποτε κυβέρνηση.”

”Ο Περιφερειάρχης Στερεάς είναι ο μόνος που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για αναξιοκρατικές άδικες κρίσεις και τοποθετήσεις, έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο το οποίο το πληρώνει η Περιφέρεια και έρχονται επίσης και αποζημιώσεις στους υπαλλήλους αυτούς και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το βλέπει.”

Ακόμα χαρακτήρισε την Περιφερειακή παράταξη του κύριου Σπανού ως μία κλίκα ανθρώπων.  ”Ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων που εν πάση περιπτώσει προσπορίζεται την εξουσία της περιφερειακής αρχής. Ντρέπομαι γι αυτό επαναστάτησα και αποφάσισα να κάνω αυτό το διάβημα.”

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε  στον οδικό άξονα της Νότιας Εύβοιας και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, επιπλέον για το πως θα κρατήσουμε τους κατοίκους στην Βόρεια Εύβοια και με ποιό τρόπο θα επιτευχθεί αυτό.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε ότι τα  2 φράγματα Μεσσαπίων και Μανικίων αντίστοιχα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ άσκησε έντονη κριτική και για  τον Λήλαντα ποταμό που μπορεί ανα πάσα στιγμή να είναι απειλή για το Λήλάντιο πεδίο, επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με την κοινωνική προστασία της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Ακούστε όλη την συνέντευξη

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΛΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: Μηνυτήρια Αναφορά κατέθεσε ο υπ. Περιφερειάρχης, Λουκάς Αποστολίδης, στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Λαμίας.

Evripos 90FM

Μπαράζ ταξιδιών από τον πρωθυπουργό – Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Evripos 90FM

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Σίμος Κεδίκογλου:”Ανείπωτη τραγωδία, απύθμενη θλίψη”

Evripos 90FM