Πολιτική

Εκλογες 2023: Τα αποτελέσματα του τελικού exit poll- Έως 41,5% η Νέα Δημοκρατία

Καθαρή και ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τα τελικά exit polls που δημοσιεύθηκαν μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής.

Το κοινό exit poll που συμφώνησαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 14 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές.

Σύμφωνα με το κοινό exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει από 37,5% έως 41,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από 23,5% έως 27,5 .

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά σε ένα εύρος από το 11,5% έως 12,5%. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6,5% έως 7,5% . Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 4,3% έως 5,3%

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το κόμμα ΝΙΚΗ. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 3,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει – έστω και οριακά – στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,5% έως 3,5% και η Νίκη με 2,5-3,5

Σχετικά Άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος: Ανοικτή συνάντηση με τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Β. Εύβοια

Evripos 90FM

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στο 5οσυνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση!»

Evripos 90FM

Συστήνεται σήμερα το Ταμείο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Evripos 90FM