Ειδήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από το 2024

Περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από τις αρχές του 2024 έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του συνεδρίου του Economist «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις ασφαλιστικές εισφορές στο μέλλον. Σημείωσε δε ότι στην παρούσα περίοδο, η ελληνική αγορά εργασίας βρίσκεται σε σταθερό σημείο, με το ποσοστό ανεργίας στο 10,8%, «την καλύτερη απόδοση των τελευταίων 15 χρόνων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο, ενώ το ποσοστό είναι άνω του 10%, αυτό που είναι παράδοξο είναι ότι όλοι όσοι έρχονται στο γραφείο μου, μου ζητούν να εγκρίνω την εργασία ανθρώπων από τρίτες χώρες. Είναι παράδοξο και παράξενο, που έχουμε τόση ζήτηση για εισαγόμενο προσωπικό. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση και πέρασε από τη Βουλή ένα νομοσχέδιο μεταρρυθμιστικό με μια πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση, που δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να εργάζονται με πιο ευέλικτο τρόπο και με πιο υψηλές απολαβές», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με ταχύτερο ρυθμό, ώστε να αυξήσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Υπογραμμίζοντας τη μεγάλη έλλειψη ανειδίκευτου προσωπικού που υπάρχει και στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία και την Ιταλία, αλλά και τις βόρειες χώρες, ο υπουργός Εργασίας και Πρόνοιας ανέφερε ότι την περίοδο από το 1990 έως και πριν από δύο χρόνια, στη χώρα μας έρχονταν για εργασία 600.000 άτομα από την Αλβανία και «περισσότεροι από 200.000 απ’ αυτούς έφυγαν από εδώ και κατευθύνθηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία».

Σχετικά Άρθρα

Εκταμιεύεται χρήμα για φάρμακα και υλικό στα δημόσια νοσοκομεία

Evripos 90FM

Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!

Evripos 90FM

Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση – Συνέντευξη της Γεν. Διευθύντριας Εύας Λιανού στην Μαρία Καράπα για το έργο του Ιδρύματος και την προσφορά του στην Β. Εύβοια

Evripos 90FM